Luboš Blaha reaguje na Kernovú

Luboš Blaha reaguje na Kernovú na svojom FB profile:

Luboš Blaha

Po nedeli sa výborne zabávam. Liberálna kaviareň spustila útoky na moderátora Hajka z RTVS a primárny dôvod je, že mi málo oponoval a že ma neprešoval. Sťažuje sa Bardy z Aktualít, sťažujú sa Hospodárske noviny, sťažujú sa ďalší. Blaha ich zase znemožnil a oni to nevedia prekusnúť. A tak fňukajú.

Úplne na rovinu to rozbalila Kernová, ktorá zhrnula kritiku Hajka nasledovne: “Hajko nereagoval ani na niektoré odpovede, po ktorých by určite reagovať mal. Napríklad, keď Blaha povedal, že popri boji proti rasizmu, xenofóbii, by sme mali bojovať aj proti rusofóbii. V čase, keď je známe šírenie ruských dezinformácií, porušovanie ľudských práv v Rusku, zneužívanie štátnych médií, sa moderátor nad Blahovými slovami nijak nepozastavil…”

Miroslava Kernová

Čiže ak niekto odmieta rasistickú nenávisť voči Rusom, tak ho treba podľa Kernovej z pozície moderátora spucovať. No skvelé, to je pomaly lepšie ako Schutz – základ je nenávidieť Rusov, inak nemáš čo byť novinárom. Perfektné!

Čo je preboha zlé na tom, že odmietam rusofóbiu! Im už vážne preskakuje?! Prečo by mal do mňa moderátor skákať za úplne legitímny názor! On predsa nie je politik! Kernová zjavne nepochopila, že medzi novinárstvom a politickým aktivizmom je dramatický rozdiel. A spolu s ňou si to pletie veľká časť slovenských novinárov – a preto ich nikto ako novinárov neberie vážne.

Druhý dôvod, prečo bol vraj Hajko zlý moderátor sa opäť týka mňa – Kernová píše: “Blahovi sa úspešne podarilo pri kauze, pri ktorej má maslo na hlave Robert Kaliňák, preniesť vinu na prezidenta Andreja Kisku. Keď Blaha označil prezidenta za užitočného idiota, moderátor bol ticho.”

Čiže ak niekto kritizuje Kisku za jeho zlyhania, liberálna kaviareň očakáva, že moderátor ho zahriakne, možno aj fyzicky napadne. Lebo to sa nesmie. Kiska je ňuňuňu a kritika je neprípustná. Ak to novinár nevie, nemá čo byť novinárom. Dokonalé!

Haló, veď je to môj legitímny politický názor, že Kiska má ako prezident chrániť Slovensko a nie ho ponižovať v zahraničí. Ak sa tento názor nepáči opozičným poslancom, mohli sa ozvať. Ale čo, dopekla, má s tým moderátor? Prečo by ma mal za to haniť? Prečo by mal vstupovať do politickej hádky? To je predsa úloha opozície, nie moderátora!

Kernová zhutnila dve základné kritériá, ktoré podľa jej sorty ľudí majú platiť pre novinárov – nenávidieť Rusko a milovať Kisku. A samozrejme, z formálnej stránky, sa všetci títo nedouci zhodujú, že moderovanie diskusie je o tom, aby vám moderátor ako hosťovi skákal do reči, podsúval vlastné názory a vlastné presvedčenie a hádal sa s vami drzo a arogantne ako po piatom štamprlíku v dedinskom šenku. Ako napríklad Dobšinský.

Síce sú tam na polemiku opoziční poslanci, vo vyváženom počte, ale to je vraj jedno – moderátor nesmie Blahovi dovoliť povedať svoj názor. To čo je za fašizmus?!

Pamätám si, že presne toto isté vyčítali prednedávnom liberáli aj moderátorovi TA3 Dolinskému – zniesli na neho znôžku kritiky za to, že dostatočne neprerušoval Blahu a dostatočne neútočil na Smer. To je ten pamätný konflikt, v ktorom sme sa dozvedeli, že Hanzelová a Dobšinský žili v minulosti dosť divokým životom “pod priemyselnými kamerami” a tak.

Pre týchto ľudí je najväčším problémom Blaha. Pritom aj Dolinský aj Hajko ma prerušovali prakticky neustále, je to úplne bežná prax slovenských novinárov – ale nerobili to primitívne a tupo ako to robieva ubrblaný Dobšinský či perverzný Korda. Jednoducho moderovali bez zlosti a nenávisti voči ľavici. A to sa na Slovensku neodpúšťa.

Toto je svet liberálnych “boľševikov”. Oni nechcú diskusie, v ktorých si vymieňajú názory koaliční a opoziční poslanci. Nechcú kultivované debaty, kde moderátor nechá hosťa dokončiť myšlienku. Nechcú dať priestor poslancom Smeru, aby povedali svoje argumenty. A hlavne nechcú, aby čokoľvek pozitívne zaznelo o Rusku a čokoľvek negatívne o Kiskovi.

Oni vlastne žiadajú, aby verejnoprávna televízia robila liberálnu propagandu a nenávistnú šou, v ktorej sa bude moderátor predvádzať a bude sa snažiť útočiť na hostí za ich názory. Toto je proste absurdné. To, čo tieto karikatúry žurnalistiky predvádzajú, to nie sú politické diskusie, ale prvoplánová agitka, ktorá pripomína skôr Urválkové procesy a nie civilizované moderovanie.

Kernová sa nemusela unúvať, aby kopala do nového moderátora Hajka. Stačilo napísať, že pre ňu novinárstvo znamená kopanie do Smeru, do Fica, do Blahu a do Putina. A samozrejme – do Slovenska.

Toto je základná výbava všetkých služobníčkov Penty, Esetu a ďalších finančných skupín v SME, Denníku N či v Aktualitách. To nie sú novinári, to sú liberálni jehovisti. A očakávajú to isté od verejnoprávnej televízie.

Ja verím, že RTVS týmto primitívnym tlakom týchto duševných maloroľníkov a liberálnych fanatikov odolá a konečne do verejnoprávneho priestoru vráti profesionalitu, ktorá tak veľmi chýba väčšine našich komerčných médií.

Pekný deň, priatelia!