Peter Sagan opäť majstrom sveta

Peter Sagan  dokázal ešte len ako tretí cyklista v modernej histórii obhájiť titul majstra sveta.

sagan-peter-majster-sveta

Peter Sagan majster sveta!

Preteky sa rozhodli v záverečnom špurte a presadil sa Peter Sagan, ktorý obhájil titul majstra sveta!!! Druhý skončil Mark Cavendish a na pódium sa dostal aj Tom Boonen.
 sagam-ms-vitaz
Na samom konci podujatia boli jazdci na čele úplne vyčerpaní a v takomto prípade má šprint svoje vlastné zákonitosti. Pred páskou mali prevahu talianska a belgická zostava, ale Peter Sagan poza nich vyštartoval neuveriteľným spôsobom popri bariére a na cieľovej čiare bol jasne najrýchlejší. Na jeho šprint nestačil ani taký rýchlik ako Mark Cavendish a špeciálnosti tohto špurtu svedčí fakt, že bronzovú medailu získal Tom Boonen.
Michael Kolář obsadil vynikajúce devätnáste miesto a zaslúži si veľkú podporu za to, ako počas celých pretekov vydržal pri najlepšom cyklistovi na svete. Juraj Sagan obsadil 39. miesto.

 

Vyjadrenie Petra Sagana po pretekoch:

“Nemôžem tomu uveriť, stále som v šoku. Som veľmi šťastný, lebo na trati bol protivietor a ja som bol posledný jazdec, ktorý sa dostal do vedúcej skupiny, keď sa začal balík deliť. Nakoniec sa rozhodlo v šprinte a ja som využil svoju šancu. V cieli fúkal protivietor, preto som išiel trošku zozadu. Ale mal som šťastie, lebo som chcel ísť stredom, ale nepustil ma tade Nizzolo. Preto som musel ísť popri bariére, a to bola najlepšia pozícia. Ak by som prešiel cez Nizzola, asi by sme spadli. Som veľmi šťastný a ďakujem všetkým slovenským slovenským fanúšikom, ktorí sú tu, pretože som mal na trati najlepšiu podporu. Skvelú prácu pre mňa odviedol Michael Kolář, takisto aj brat Juraj, ktorý vypadol z našej skupiny, keď išiel dozadu pre vodu.”